TRIKKE-prosjektet

Hovedansvaret for at Trikkeprosjektet holdes gående ligger på medie og kommunikasjons elever ved skolen. De har opprettet redaksjoner som bestemmer hva som skal gjøres fra uke til uke, og hvem som skal være involvert i de forskjellige prosjektene. De skal også sørge for at resten av skolen holdes oppdatert og engasjert.

Aktuelt

Aktueltgruppa skal arbeide med å sende informasjon om ting som skjer i nærmiljøet og i byen vår. Som for eksempel kinotilbud, teaterforestillinger, sirkus, tivoli eller lignende. ”dette er jo reklame både for oss og for de som har disse aktivitetene” forteller Helena.

Ferdigstilling

”Ingenting kan sendes på trikken uten ferdigstilling, det er viktig å sjekke at alt er klart og lagret i riktig format og slikt før at det kan vises på trikken” forteller Jakob. Så denne gruppelederjobben går ut på å sjekke absolutt alt som blir sendt inn av produkter, for å se at det er lagret i riktig format at de har opphavsrett til å bruke eventuelle bilder og at alt ellers er juridisk riktig.

Camilla Elmar

Produksjon

På produksjonsgruppa er det Jon-Jon som er leder. Denne gruppa hjelper andre på skolen og i klassen med å fullføre prosjekter. ”Det å få vise fram disse arbeidene på trikken er jo en kjempemulighet for oss elevene. Vi får erfaring med hvordan slikt arbeid forekommer i praksis. Det er jo masse ansvar, og jeg tror det blir lettere for oss å komme ut i jobb når vi vet hvordan ting fungerer i det virkelige liv”.

Ideutvikling

”Ideutvikling er en gruppe som utvikler ideer og finner på nye ting” forteller Hege som er leder for gruppen ideutvilkling/produksjon.. ”Det vi hovedsakelig jobber med er å finne på nye konsept og lignende. Vi jobber også aktivt med å få med allmenklassene på prosjektet, slik at vi kan få nye og friske tanker og ideer fra hele skolen”.

Elevbedrift

Leder for elevbedriften, Ole Marius. ”Ikke er det bare bra for de som tar trikken, som får alt fra nyheter til underholdning, men også er det bra mulighet for oss til å blir ”oppdaget” og vise hva vi er god for. Vi jobber også aktivt med å få til en klassetur, så det at vi jobber med trikken og tjener penger gjennom å få oppdrag derfra er dette en gratisbillett for oss. Vi får ikke direkte penger fra Gråkallbanen, men de sender arbeidet vårt på trikkeskjermene, der vi kan reklamere for oss selv og bedriften vår. Elevbedriftens hjemmeside ser du [her]

PR-gruppa

Camilla er gruppeleder for gruppen PR. Dette går ut på å reklamere for trikkeprosjektet internt og eksternt, gjennom slike ting som denne websiden her. Vi jobber også med å få de andre klassene på skolen til å involvere seg og bli med. ”Å være med på trikkeprosjektet er en nyttig erfaring og virkelighetsnære prosess for oss” forteller Camilla. Se mer på hva vi har gjort i bloggen vår [her]


Camilla Kottum Elmar

Byåsen VGS | 10.03.09

[tilbake]